Muinaiskiven uusi elämä

Hanhikivi on Hanhikivenniemellä, Pohjanlahden rannalla Pyhäjoella sijaitsevan siirtolohkareen nimi. Sitä on pidetty jopa mahdollisena vuoden 1323 Pähkinäsaaren rauhan rajamerkkinä.

Hanhikiven alueesta 63 % on OLLUT luonnonsuojelualuetta,  koska alue muodostaa merkittävän maankohoamisrannikon suojelukokonaisuuden Parhalahti-Syölätinlahti  Natura 2000-alueessa. Nyt suojellusta metsästä on hakattu suurin osa uuden rakenteilla oleva Hanhikivi Ydinvoimala-alueen vuoksi. Rosatomin ydinvoimalahankkeelta puuttuu 90 % hakemuksiin vaadittavista liitteistä sekä useat suuret yhteistyökumppanit ovat vetäytymässä pois hankkeesta.

Tutustuin Pyhäjoen kallioihin vuonna 2008 erään työprojektini yhteydessä. Oli kevät ja auringon lämmittämät kalliot kutsuivat usein minua luokseen. Kuvasin kallioiden upeaa punertavaa väriä, kun niistä alkoi nousta esiin kuvatarina, jota silloisella digikameralla ikuistin.

Osa kuvista on esillä näyttelyssäni ”Aurinkokivi” Pirkkalassa ajalla 10. – 27.3.2018 Galleria2. Kiitos tästä mahdollisuudesta tuoda esille tärkeä Äiti Maa asia ❤

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.