Bio

20150304_105356-1

”Kosketus”-kalkkikiviveistos, Rovaniemi, 1999

Marja-Leena Koivisto

Asun ja työskentelen Hartolassa. Olen opiskellut maalaustaiteen lisäksi kuvanveistoa, taide- ja kulttuurikasvatusta sekä taideterapiaa. Vedic Art -opettajaksi valmistuin Aava Akatemiasta opettajanani, kuvataiteilija ja muotoilija Maija Pitz-Koponen.

Taide = Elämä

Yksilöllisen taideohjauksen lisäksi olen ollut perustamassa yhteisöllisiä gallerioita eri ympäristöihin mm. Tampereelle 2000-2004 ja Mikkeliin 2004-2008. Olin kuvanveistäjä Erkki Alajärven oppilaana Sodankylässä ja lavastamassa Käärme-oopperaa Äkäslompolossa 1999. Toimin Kiveen ikuistettu -musikaalin puvustajana ja lavastajana Ristiinassa 2004.

Elämänmakuisia reseptejä syntyi monelle myös Ekokahvilan ja Urpolan myllyn luonnonsuojelualueen elävöittämisohjelmassa: kahvila- ja taide- ja kulttuuritoiminnan yhteisöllinen ja vuorovaikutuksellinen kehittäminen, paikallisten taiteilijoiden, kulttuuritoimijoiden, yhdistysten verkostotyö ja toiminnan sisällöllinen kehittäminen sekä hoitoympäristössä taiteilijana toimiminen ja sairaalagalleria osaksi kuntoutustoimintaa ideoimisesta 2000-2004.

Toimin pääsääntöisesti yhteisötaitelijana erilaisissa ryhmänäyttelyissä Suomessa ja Italian keskiaikaisissa kylissä Portico di Romagnassa ja Bocconissa. Kuulun mm. Taitelijaryhmä C. Cornixiin, http://www.ccornix.com

Hiljaisuus on Pyhä Tila

Yhteys Luontoon kertoo ihmisen yhteydestä itseen. Me olemme osa luontoa. Miten luonto  ja maailmankaikkeus ilmenee meissä?  Luonto on kuvakirjaa omasta Dharmasta. Toiminnallisissa taiteen vuoropuheluissa ja luomisprosessin opettamisessa toivon voivani olla oppaana uuden ajan ihmisyydessä. Luonto on elävä – niin kuin sinäkin – me muutumme joka hetki. Minä, sinä ja luonto olemme yhtä. Luontoon samaistumalla voimme kokea itsemme.

Luonto on minulle paikka, jossa olen läsnä ja voin kuulla ikiolevaisen äänen.  Omat teokseni syntyvät kävelystä, havainnoista ja vapaista hetkistä. Maalaan h-hetkiä ajan ja paikan vapaassa, luovassa tilassa. Maalausmatkalla sydän vahvistaa rauhaa ja jokin syntyy uudelleen. Esteettinen kokemus on merkityksellinen tapahtuma minussa; elämistä ja läsnäoloa kaikin aistein, tuntemista ja muistamista – ollakseni me. Ajatukseni ja tunteeni tekevät hetkistäni ainutlaatuisia. Minua, kokijaa ja tulkkia tarvitaan tässä tarinassa.

Jokainen tarina on kertomisen arvoinen. Tarinasi haluaa tulla löydetyksi ja kuulluksi.
Jokainen tarina on kertomisen arvoinen. Tarinasi haluaa tulla löydetyksi ja kuulluksi.